Výhody LED pěstování

LED pěstování se stalo velice populárním po celém světě, například v Americe úplně nahradilo výbojky a HPS.

Ve zkratce

LED světla mají minimálně 5x delší životnost, takže za dobu fungování jednoho LED panelu vyměníte 5 výbojek. LED světla se na rozdíl od výbojek dají opravit, nabízíme záruční (3 roky) i pozáruční servis.

Ušetříte za předřadník, kabeláž a další součástky s tím spojené, k LED pěstování potřebujete pouze odtah vzduchu a větrák, pokud pěstujete v uzavřeném prostředí.

Potěší také snadná instalace, pouze zavěsíte lampu a nastavíte na růst nebo květ.

LED světla vyzařují o dost méně tepla než výbojky, jen okolo 35 °C, lampy tedy můžete dát podstatně blíže k rostlinám a zlepšit tím jejich růst.

Jak funguje

Některé rostliny mohou těžit z plného rozsahu spektra, ale většina rostlin ho nedokáže efektivně využívat. Ve skutečnosti vnitřní struktury, které absorbují světlo uvnitř rostlin (chlorofyl a karoten), absorbují světlo v rozmezí dvou jednotlivých délek. LED Grow světla dodávají energii, kterou rostliny potřebují v přesných částech spektra, které jsou nejúčinnější pro zdravý a konzistentní růst a květ rostlin. Není tedy třeba pokrývat celé spektrum, ale pouze jeho část, tím dochází k úspoře energie a zlepšení růstu, květu a zdraví rostlin a zeleniny.

Obrázek článku

Připravili jsme porovnání s dosud hojně používanými výbojkami a HPS. Grafy jsou vypočítány pro 600 W.

12

Nikdo vám nedá záruku na výbojku, ale na panel vám záruku dát můžeme.